Gradnja pastoralnog centra

O projektu nove crkve

Nakon ustanovljenja župe 1992. godine, novoj župi je određeno sjedište na jugu grada Nove Gradiške u Ulici kralja Dmitra Zvonimira 106. Ono je prvotno imenovano kao privremeni pastoralni centar. Kako je to bilo ratno doba to privremeno rješenje je trebalo potrajati godinama, zato je uređeno prema potrebama župe. Od samog početka se razmišljalo o novom župnom središtu jer župa ima velik broj vjernika za tako mali prostor sjedišta. Dok se razmišljalo gdje bi moglo biti novo sjedište, gosp. Ivica Jurenac je poklonio zemljište za novu crkvu. Nakon što je nova crkva dobila sjedište bilo je potrebno izraditi plan razvoja grada za južni dio, ostvariti urbanističke uvjete, izraditi projekt nove crkve. Nacrt nove crkve je izradila arhitektica Danijela Morsan Sisgoreo, a "ABP" vlasnice Mande Biondić je središnje mjesto projektne dokumentacije daljnje izgradnje crkve.

Gdje smo danas?

Uz sve poteškoće koje prate razvoj nove župne crkve, danas je crkva već pod krovom i u njoj se služe sv. mise. Izgradnju i trenutno stanje naše nove crkve možete pogledati u galeriji.

Poznate ličnosti pomažu u gradnji pastoralnog centra

U izgradnju naše crkve uključio se i gosp. Marko Perković Thompson koji je 12. Travnja 2008.g. u organizaciji naše župe održao veliki humanitarni koncert u Elektrotehničkoj dvorani. Cijeli prilog je išao za izgradnju naše nove crkve.
 
2011. godine poznati slavonski sastav Slavonija Band je održala humanitarni koncert za izgradnju našeg Pastoralnog centra, a cijeli dobrovoljni prilog je također išao za izgradnju naše crkve.

18.11.2012. godine u organizaciji naše župe održan je humanitarni koncert Slavonskih lola u prepunom Domu 'Bešlić', a svi dobrovoljni prilozi su namjenjeni za izgradnju našega pastoralnog centra.
Fotografije humanitarnog koncerta Slavonskih lola možete pogledati u našoj galeriji.

Treću godinu za redom u organizaciji naše župe održan je 20.10.2013. godine humanitarni koncert Najboljih Hrvatskih TamburašaSlavonskih lola u prepunom Domu 'Bešlić', a svi dobrovoljni prilozi su namjenjeni za uređenje crkve i pastoralnog centra.
Fotografije humanitarnog koncerta Najboljih Hrvatskih Tamburaša možete pogledati u našoj galeriji.

Četvrtu godinu za redom, naša župa je 16.11.2014 održala humanitarni koncert za uređenje župne crkve gdje je nastupio tamburaški sastav 'Tkanica',  a svi dobrovoljni prilozi su namjenjeni za uređenje crkve i pastoralnog centra. Fotografije humanitarnog koncerta tamburaškog sastava 'Tkanica' možete pogledati u našoj galeriji.

Pozivamo sve ljude i vjernike dobre volje da pomognu u izgradnji naše crkve dobrovoljnim prilozima na žiro račun naše župe:
Kunski: Zagrebačka banka: 2360000-1101588094
Devizni: ZABA HR 2X: 2500-01305654-000

Podijeli