Sretan i blagoslovljen Uskrs!

 IZVANREDNO – IZVANREDNO!

Dragi župljani!

Svjesni smo da se nalazimo u jednom izvanrednom stanju, stanju ugroženosti našega zdravalja, života svih nas građana Lijepe naše. U ovom izvanrednom stanju nismo u mogućnosti sudjelovati na misnim slavljima na našu najveću svetkovinu – Uskrs. Zbog izvanrednog stanja ugrožena je i naša duša, a ne samo tijelo. Zdravlje naše duše stavljeno je sa strane, barem se takav dojam može steći, kao da je ono manje važno od tjelesnog zdravlja. Zaboravilo se da je duša vječna, nepropadljiva, a tijelo smrtno i podložno truljenju.

Unatoč svim ovim izvanrednim mjerama nadam se da ste se snašli i pobrinuli se na razne, izvanredne, načine i za svoj duhovni život. U ovom izvanrednom stanju prigoda je oživjeti obiteljsku molitvu. Ako to niste uspjeli u korizmi potrudite se to učiniti u vazmenom vremenu u koje smo ušli proslavom Kristova uskrsnuća.

Nemojte zaboraviti tko ste po krštenju postali... postali smo oni koji smo suuskrsli s Kristom kao nas podsjeća sveti Pavao: s njime smo suukopani u krštenju, u njemu ste i suuskrsli po vjeri u snagu Boga koji ga uskrisi od mrtvih (Usp. Kol 2,12).

Na uskršnje jutro Marija Magdalena, Petar i drugi učenik ugledali su, također, nešto izvanredno, prazan grob. Neka nam ova praznina u srcu, koju kao vjernici osjećamo zbog nedostata sudjelovanja u euharistijskom slavljima, ne bude na duhovnu štetu, nego korist da i mi još čvršće uzvjerujemo u Krista uskrsnulog poput ljubljenog učenika Ivana.

I da... Kristovo uskrsnuće zapravo je jedan izvanredni događaj naše vjerničke i ljudske povijesti i zato bih, braćo i sestre, želio da se osjećate izvanredno! – izvrsno jer slavimo Kristovo uskrsnuće. Slavimo izvanredni događaj i imamo se pravo osjećati izvanredno!

I zato svima vama župljanima i svim kršćanima želim da se u ovom izvanrednom stanju osjećate izvanredno!

Sretan vam i u blagoslovljen izvanredni/izvanredni! Uskrs.

Do-viđenja, Ivan Štivičić, upravitelj Župe.

Podijeli